De keuzepakketten in het eerste leerjaar A

FLEX

  

Economie & IT 

Wil je nu al je eerste stappen in het bedrijfsleven zetten? Handel, boekhouding, bankwereld, kantoor, reclame, media en IT, rinkelt er bij jou een belletje? Kom dan naar Economie & IT. Je leert hoe een onderneming werkt.  Je gaat op verkenning bij de handelaar om de hoek en je onderzoekt de wereld van de marketing. Met je eigen project ontdek je dat economie ook IT nodig heeft: apps, websites, data, rekenbladen, presentatiesoftware, … Stap je ook mee? 

Samen & leven

Heb je interesse in het doen en laten van de mens? Wil je meer weten over hoe mensen met elkaar omgaan? Dan zit je goed bij Samen & leven. Je leert er observeren en communiceren. Je kijkt hoe de mens zich goed kan voelen in de maatschappij. Daarnaast onderzoek je ook hoe je een persoonlijke en gezonde levensstijl kan versterken. Ontdek je dit met ons mee?

Sport & wetenschappen

Doet sport jouw hart sneller slaan? Hou je van bewegen? Dan is Sport & wetenschappen echt iets voor jou. Je probeert niet alleen nieuwe sporten uit. Je ontdekt ook de effecten van sport op je lichaam. Je zoekt naar de link tussen sport en bloedsomloop, sport en zwaartekracht, sport en ideale voeding en nog zo veel meer. Ben je al opgewarmd?

STEM & technieken

Ben je gebeten door techniek? Ga je het liefst verkennend aan de slag met materialen zoals hout, metaal en kunststof? Wil je ook iets bijleren over elektriciteit? Dan is STEM & technieken iets voor jou. Een pakket voor doeners die graag problemen aanpakken, zonder daarbij de theoretische achtergrond uit het oog te verliezen. Experimenteer je met ons mee?  

STEM & wetenschappen  

Ben je geboeid door wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde? Schrikt probleemoplossend denken je niet af? Dan krijg je in STEM & wetenschappen ruime kansen om jezelf uit te dagen, te onderzoeken, te ontdekken, te bouwen, te testen, te verbeteren, … In onze projecten start je altijd vanuit een probleemstelling of een onderzoeksvraag. Je wordt uitgedaagd om hiervoor een wetenschappelijke oplossing te bedenken. Geef jij ook je STEM aan wetenschappen?

Taalatelier  

Vind je talen spreken ook zo cool? In Taalatelier kan je Frans en Engels leren zonder dat je het beseft. Je speelt spelletjes, je bekijkt filmpjes, je werkt in groep, je maakt een quiz. Je leert de talen in levensechte situaties. Je leert streekspecialiteiten kennen, zowel in de klas als in de keuken. Zo proef je ook van de Franse en Engelse cultuur. Envie? Come and join us!

Voedingsatelier  

Een appeltaart bakken, een smoothie maken, een ovenschotel bereiden, wil je er al onmiddellijk aan beginnen? Vind je lekker én gezond eten belangrijk? Dan is Voedingsatelier jouw keuken. Je maakt een waaier aan gerechtjes klaar. Je leert welke ingrediënten je nodig hebt, hoe je een gerecht bereidt en presenteert. En er staat nog meer op het programma: de voedingsdriehoek, bewaren van voeding, een etiket lezen, … Dek je alvast de tafel met ons mee? 

FIX 

  

Klassieke talen (4 uur per week) 

Is de Griekse en Romeinse cultuur jouw ding? Ben je graag met taal bezig? Dan is Klassieke talen zeker iets voor jou. Via korte verhalen in het Latijn ga je op ontdekkingstocht doorheen de rijke geschiedenis en mythologie van de oudheid. Elke dag ga je aan de slag met alles wat deze taal je te bieden heeft. Daarnaast helpt de kennis van Latijn je bij het studeren van andere talen. Kom en laat je verwennen door Grieken, Romeinen en hun taal.

Voeding en horeca (5 uur per week) 

 Ben je gepassioneerd door de keuken? Ga je graag creatief aan de slag? In Voeding & horeca krijg je de kans om te proeven van de verschillende voedingssectoren. Je verlegt je grenzen in de horeca. Je werkt aan hartelijke discipline, gastvrijheid en nog veel meer. Je bent fier op je eigen werk in de keuken, maar ook op wat je als team met de andere koks kan bereiken. Welkom in de wereld van de fijnproeverij!