#Wat als je het Sint-Bernarduscollege niet kent?

De open avond 'SBC@Work' kon omwille van de welgekende coronamaatregelen niet doorgaan. Daarom zetten we de school open op een andere, digitale manier. Klik op een #Wat als...-tegel en ontdek alle informatie over onze school. Nog vragen? Aarzel dan zeker niet contact met ons op te nemen.

 

Herfstvakantie verlengd

Zoals in het nieuws al vermeld werd: de herfstvakantie wordt verlengd.

Concreet betekent dit dat leerlingen van SBC thuis zijn van 2/11 t.e.m. 13/11.

12/11 is namelijk pedagogische studiedag en 13/11 facultatieve vrije dag.

Bible Journaling

Nadat de leerlingen van 1B een SB afgewerkt hebben, mogen ze hun creatieve talent de vrije loop laten. Ze maken een tekening bij een bijbelverhaal. Zo doen zij ook mee aan de nieuwe trend van Bible Journaling.

Gezonde lucht

Het gezondheidsbeleid en het MOS-team sloegen de handen in elkaar om aandacht te vragen voor meer propere lucht. Zo werden alle fietsers gezonde-lucht-ambassadeurs.

Batterijen

Joepie, al één ton vol! Laten we vlug die tweede vullen voor meer sportmateriaal!

Spelenderwijs leren

In het vak economie en organisatie herhaalden de leerlingen van 2Ba de leerstof aan de hand van een kwartetspel. Spelenderwijs leren is fun!

Opvoeden

De leerlingen van 2Ac leerden hoe planten leven. Zij gaan nu de proef op de som nemen en hun eigen plantje verzorgen. Succes!

Middagactiviteiten

Deze en komende weken staan volgende middagactiviteiten op het programma: 

  • hockeyparcours
  • binnen de minuut
  • dans

Alle activiteiten worden in goede banen geleid door leerlingen. Een leerkracht kijkt erop toe dat alles goed (en coronaproof) verloopt.