#Wat als je het Sint-Bernarduscollege niet kent?

Klik op een #Wat als...-tegel en ontdek alle informatie over onze school. Nog vragen? Aarzel dan zeker niet contact met ons op te nemen.

 

Hoog bezoek!

Jeroen Meus en Sofie Dumont bezochten de leerlingen van horeca voeding. Stralende gezichten!

'Onze toekomstige wetenschappers leren met alle mogelijke ICT-mogelijkheden werken. Dit schooljaar verwerken ze al hun waarnemingen in hun verslagen a.d.h.v. een camera. Zo kunnen ze hun waarnemingen onmiddellijk op groot scherm plaatsen. Dit opent perspectieven! 

#nieuwpoort #nwprt #sbc #wetenschappen #biologie #topvak #microscopie #camera #ict #denkenaandetoekomst'

Personeelsvergadering

De eerste personeelsvergadering van het jaar werd feestelijk ingezet! Fijn weerzien van de collega's met een heerlijk ontbijt en het uitwuiven van enkele toppers binnen ons team. Bedankt Hilde en Lut voor jullie jarenlange inzet!

MOS

'Ons MOS-team wilt jongeren aanzetten tot het ontdekken van de natuur. Dit doen ze door gratis allerlei planten en zaden uit te delen aan al degene die geïnteresseerd zijn. Zie je iets liggen dat je kan gebruiken? Neem dit mee en stuur een foto van het resultaat naar meneer Goudeseune. Waar kan je dit plekje vinden? In het biologielabo naast onze glazen bokaal. Heb je zelf plantjes, zaden of iets anders in overschot? Leg het dan erbij! Zo inspireren we elkaar.

#nieuwpoort #nwprt #sbc #MOS #mos #mosteam #groen #natuurbeleven #biologielabo'

Biotechnieken

In onze nieuwe richting 'Biotechnieken' leerden onze leerlingen werken met de nieuwe microscopen. Ze deden dit als echte laboranten. Super gedaan!

#sbc #sbcnwprt #biotechnieken #toprichting #biologie #topvak #wetenschappen #microscopie #topleerlingen #nieuwpoort

Kennismaking OKAN

Wat leuker op een eerste schooldag dan elkaar te leren kennen tijdens een go-cart zoektocht? De leerlingen van OKAN, en duidelijk ook de leerkrachten, hadden een super dag!

Prettige vakantie!

Vanaf zaterdag 10 juli tot en met zondag 15 augustus genieten we van een welverdiende vakantie.

De school is daarna opnieuw bereikbaar elke werkdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur.

Inschrijven kan ondertussen via de website.

Mexicaanse roots

Mevr. Salgado bracht haar Mexicaanse roots tot in de keuken van 3 en 4 VV. Samen maakten zij taco’s met guacamole klaar.