Welkom op onze school

Op donderdag 6 juni zorgde 3STW voor een fruitige verfrissing op de speelplaats: leerlingen konden aan verschillende kleurrijke kraampjes overheerlijke smoothies proeven. Alsof dat nog niet genoeg was, had 3STW ook nog een show voorbereid waar het publiek van kon genieten tijdens de speeltijd. Kortom, een mooie integrale opdracht die ze tot een goed einde brachten. Proficiat!

Op vrijdag 24 mei sloegen Stella Maris en SBC de handen opnieuw in elkaar voor de minilevensloop. Deze keer gebeurde dat tijdens de schooluren, waardoor alle leerlingen integraal konden deelnemen. Op de zonovergoten speelplaatsen van beide scholen haspelden de leerlingen - onder luid gejuich - korte rondjes af ten voordele van de Stichting tegen Kanker. De speakers knalden, de mocktails vloeiden, en iedereen zag dat het goed was.

 

Vanmorgen vroeg barricadeerde een aantal leerlingen van 3aso in het grootste geheim de schoolpoort, waardoor het voor de leerlingen een hele uitdaging was om op de speelplaats te geraken. Gelukkig stonden de leerlingen er niet alleen voor: ze kregen tips om de obstakels te overwinnen, en een hand als het echt nodig was. Overal langs het parcours stonden ook mensen om de leerlingen aan te moedigen.

De barricade was een symbolische actie van het Comité Gelijke Kansen, om duidelijk te maken dat de lat voor iedereen hoog mag liggen, maar dat je op hulp mag rekenen als het nodig is. Op SBC sta je er namelijk niet alleen voor.

PS: de directeur was er al vroeg bij vanmorgen en waagde zich als allereerste over alle hindernissen. Het moet gezegd: dat ging vlot. En na hem volgden ook wel nog wat moedige leraars. Proficiat. Aan allen die een andere ingang zochten: we moedigen out-of-the-box denken aan, dus ook proficiat!