#Wat als je het Sint-Bernarduscollege niet kent?

De open avond 'SBC@Work' kon omwille van de welgekende coronamaatregelen niet doorgaan. Daarom zetten we de school open op een andere, digitale manier. Klik op een #Wat als...-tegel en ontdek alle informatie over onze school. Nog vragen? Aarzel dan zeker niet contact met ons op te nemen.

 

Zin in een toetje!?
Waar gaat jouw keuze naar uit? Naar de tiramisu met speculaas van 2Bc, of de soezen, chouxkes van 1Ag?

De tweedes leren alles over de biologische landbouw. Donderdag kwam een ex-bio-legkip haar verhaal doen. Helaas eindigde haar monoloog met enkele uitwerpselen.

2Bc trakteert ons op enkele Halloween-mocktails. Santé, op een gezonde congé!

Daarnaast geven de leerlingen van 2Ac, 2Ad en 2Bc nog wat inspiratie voor een activiteit met het overschot van de pompoenen die gebruikt werden voor een heerlijke pompoensoep.

Donderdagmorgen om 8u ... Coronaveilige fietscontrole aan de schoolpoort door politie en preventiedienst stad Nieuwpoort.

En natuurlijk ... handjes ontsmetten bij het binnenkomen! 

Gerecycleerde boot

Leerlingen die les STEM-technieken krijgen van mevrouw Gans kregen een uitdagende opdracht: zelf een gerecycleerde boot ontwerpen en maken. De boot moet kunnen varen zonder motorische aansturing en minstens 2kg dragen. 

 

Halloweenpizza

De leerlingen van 3 en 4VV hebben een halloweenpizza gemaakt. Ze begonnen met zelf het deeg te maken. Niet voor tere zieltjes met een gevoelige maag...

Gepimpte T-shirts

De leerlingen van 2AMw hebben bij het thema "Wie ben ik?" een T-shirt gepimpt zodat het een persoonlijk T-shirt werd.

TikTok

TikTok is toch bewegen? Onder dit motto namen de leerlingen van sport-wetenschappen een filmpje op.