Tweede graad


In de tweede graad kan je kiezen uit richtingen in 3 finaliteiten:  de doorstroomfinaliteit, de dubbele finaliteit en de arbeidsmarktgerichte finaliteit. 

Verruim je graag je kennis vanuit een theoretische invalshoek en verdiep je je hier graag verder in? Wil je later zeker nog verder studeren? Dan is een doorstroomrichting iets voor jou. Deze studierichtingen bereiden leerlingen voor op het hoger onderwijs; academische en professionele bacheloropleidingen.

Hou je toch meer van een combinatie tussen theoretische kennis en praktische toepassingen? Dan is een studierichting met dubbele finaliteit (doorstroom/arbeidsmarkt) meer iets voor jou. Deze studierichtingen geven je voldoende theoretische basis om verder te studeren in specifieke studierichtingen, maar je krijgt ook voldoende praktische vorming om meteen aan een job te beginnen. 

Leer je liefst al doende en vanuit praktijkgerichte ervaringen? Dan is een arbeidsmarktgerichte studierichting iets voor jou. Deze studierichtingen bereiden je voor om meteen te beginnen werken na je secundaire school. Je krijgt dus veel praktische vakken. Via stages in de derde graad leer je het vak op de werkvloer.

Dubbele finaliteit


Maatschappij en Welzijn

Biotechnieken

 

Arbeidsmarktgerichte finaliteit


Zorg en welzijn