Varia

Groene Pluim

Elk jaar reikt de milieuraad van Nieuwpoort de Groene Pluim uit aan een persoon of vereniging die zich inzet voor het milieu en de leefomgeving.

De tweede blok middagactiviteiten is volop aan de gang. Leerlingen kozen opnieuw tussen een hele waaier aan mogelijke activiteiten. 

Hier zien we een enthousiaste groep die net leerde haken.

 

Het SBC is drie zuurstoffabrieken rijker. Deze steeneiken gaan onze leerlingen een extra portie zuurstof geven en onze lucht zuiveren. Met dank aan de leraren techniek, deze meisjes van 3TSO, Ahmed van OKAN en het MOS-team voor deze realisatie!

 

Kira en Matisse hebben het weerstation VLINDER 44 van de UGent in elkaar gestoken. Vanaf nu kan iedereen via het VLINDER project het weer in Nieuwpoort bekijken in realtime via wow.meteo.be! Iedere 5 minuten stuurt ons weerstation data door. Met dank aan mr. Cailliau en mr. Desender voor de technische hulp en aan mvr. Halewyck en mr. Goudeseune om dit project te trekken en te organiseren.

Kira en Matisse van 4WET werken samen met meneer Goudeseune en mevrouw Halewyck aan het VLINDER project. Zij gaan het weer onderzoeken! De werken aan het weerstation lopen goed. Matisse en Kira werken goed door om dit weerstation binnen twee weken operationeel te krijgen.

 

Op 5 november 2019 was er hoog bezoek in de Hotelschool in Koksijde. De leerlingen van ons tweede jaar Hotel-Voeding kregen niemand minder dan koningin Mathilde op bezoek. Net als elke andere gast, werd ook zij verwend met allerlei lekkere hapjes. De koningin genoot met volle teugen en hielp mee waar nodig. Voor de leerlingen was dit een onvergetelijke dag.

Vorig schooljaar hadden we, in een samenwerking van het Sint-Bernarduscollege en de Vrije Basisschool Stella Maris, prof. doc. Dirk Dewachter op bezoek voor een lezing in De City te Nieuwpoort. De City was tot in de nok uitverkocht; 200 ouders en sympathisanten waren getuige van een zeer boeiende avond.

Om deze traditie verder te zetten inviteren we dit schooljaar televisie- en filmmaker en klimaatactivist Nic Bathazar met zijn ’Klimaatbetoog’ op donderdag 30 januari om 20u.

Zet deze activiteit nu al met stip in je agenda! Een ticket voor deze avond kost €5. 

Laatste middag 'project biolabo'. Wat een drukte! Er werden braakballen onderzocht, bloempotjes gemaakt uit plastic flessen, de terraria van de wandelende takken werden onderhouden... 

En welke wezens zullen we verwelkomen in het aquarium achteraan het biolabo? 

 

We moeten met z'n allen minder plastiek gebruiken. Om hier een steentje aan bij te dragen, kregen alle leerlingen een dopper. Deze herbruikbare drinkfles werd hen gratis aangeboden dankzij de opbrengst van onder andere Bazaar Bernard, het winkeltje dat tijdens de pauzes opengehouden wordt.