Varia

Klimaatbetoog

Op 30 januari bracht Nic Balathazar zijn klimaatbetoog in De City.

Groene Pluim voor onze  school

Onze school kreeg van de milieuraad van Nieuwpoort de Groene Pluim omwille van de inzet voor het milieu en de leefomgeving. 

De tweede blok middagactiviteiten is volop aan de gang. Leerlingen kozen opnieuw tussen een hele waaier aan mogelijke activiteiten. 

Hier zien we een enthousiaste groep die net leerde haken.

 

Het SBC is drie zuurstoffabrieken rijker. Deze steeneiken gaan onze leerlingen een extra portie zuurstof geven en onze lucht zuiveren. Met dank aan de leraren techniek, deze meisjes van 3TSO, Ahmed van OKAN en het MOS-team voor deze realisatie!

 

Kira en Matisse hebben het weerstation VLINDER 44 van de UGent in elkaar gestoken. Vanaf nu kan iedereen via het VLINDER project het weer in Nieuwpoort bekijken in realtime via wow.meteo.be! Iedere 5 minuten stuurt ons weerstation data door. Met dank aan mr. Cailliau en mr. Desender voor de technische hulp en aan mvr. Halewyck en mr. Goudeseune om dit project te trekken en te organiseren.

Kira en Matisse van 4WET werken samen met meneer Goudeseune en mevrouw Halewyck aan het VLINDER project. Zij gaan het weer onderzoeken! De werken aan het weerstation lopen goed. Matisse en Kira werken goed door om dit weerstation binnen twee weken operationeel te krijgen.

 

Op 5 november 2019 was er hoog bezoek in de Hotelschool in Koksijde. De leerlingen van ons tweede jaar Hotel-Voeding kregen niemand minder dan koningin Mathilde op bezoek. Net als elke andere gast, werd ook zij verwend met allerlei lekkere hapjes. De koningin genoot met volle teugen en hielp mee waar nodig. Voor de leerlingen was dit een onvergetelijke dag.