Als je geslaagd bent in het zesde leerjaar van de basisschool word je het volgende schooljaar toegelaten tot het eeerste leerjaar A. Binnen het eerste leerjaar A zijn er verschillende klasgroepen. Je kiest voor Klassieke Studiën (Latijn), Wiskunde-Talen (Moderne), Techniek-Wetenschappen, Hotel-voeding, Nijverheidstechnieken of Sociale een Technische Vorming. 

Klassieke Studiën

Hou je van talen, ben je geïnteresseerd in geschiedenis en vreemde culturen, ben je bereid om regelmatig te studeren? Dan is de optie Latijn voor jou een goede keuze.Latijn helpt je beter redeneren en dieper nadenken; Latijn is een basis voor de studie van andere talen: Nederlands, Frans, Duits en zelfs Engels. Je gaat op ontdekking in de Grieks-Romeinse wereld: een pijler van onze West-Europese beschaving. In 5 uur per week bouw je een woordenschat op, leer je de spraakkunst en raak je via Latijnse teksten langzamerhand vertrouwd met het leven van de Romeinen. 

Wiskunde-talen (Moderne)

We besteden hier extra aandacht aan Nederlands, Frans en wiskunde. Zo krijg je een algemene vorming die later vele wegen voor je opent. 

Techniek-wetenschappen, Nijverheidstechnieken, Hotel-voeding of Sociale en Technische vorming

Als je kiest voor deze richting, moet je weten dat de theorie meer vanuit oefeningen en toepassingen wordt bijgebracht. Naast het algemene aanbod kun je voor drie lesuren een keuze maken uit:

  • Techniek-wetenschappen: zo krijg je extra wiskunde en wetenschappen
  • Nijverheidstechnieken: zo maak je kennis met hout- en metaalbewerking en elektriciteit
  • Hotel-voeding: naast een brede algemene vorming proef je van alle voedingsberoepen: bakkerij, slagerij, keuken en hotel.