Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u hiermee akkoord. Meer info

VZW Katholiek Secundair Onderwijs Veurne-Nieuwpoort

Inst.nr. 116161 000 2 38025 4

Zetel: Kaaiplaats  10. 8630 Veurne

Annuntiata-instituut
Vleeshouwersstraat 22

Bisschoppelijk College der Onbevlekte Ontvangenis
Karel Coggelaan 8

Sint-Bernarduscollege
Marktplein 5
8620 Nieuwpoort

Vrij Technisch Instituut Veurne
Ieperse Steenweg 90

Annuntiata-instituut – www.annuntiata.be

Bisschoppelijk College der Onbevlekte Ontvangenis – www.collegeveurne.be

Sint-Bernarduscollege – www.sintbernarduscollege.be

Vrij Technisch Instituut Veurne – www.vtiveurne.be

We gebruiken Google Analytics voor www.annuntiata.be,, www.collegeveurne.be , www.sintbernarduscollege.be en www.vtiveurne.be om een duidelijk beeld te krijgen van de bezoekersstromen, paginaweergaves …
Delen van de website kunnen zo in functie van het gedrag van de bezoekers aangepast worden.

Voor meer informatie per type browser zie ook volgende links: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Chrome, Safari.

Inschrijvingen

Hierbij vindt u de nodige informatie over hoe u kunt inschrijven op onze school.

U kunt informatie over de school vinden:

• op deze website
  • op facebook
  • in de infobrochure
  • tijdens de Infoavond op maandag 26 februari 2018 om 19 uur
  • tijdens de Open avond 'SBC@work' op vrijdag 20 april 2018 om 19 uur

U kunt ook steeds langskomen tijdens de schooldagen van 8.30 uur tot 12 uur en van 13.30 uur tot 17 uur.

De school is eveneens open in de vakantieperiode van 1 tot en met 10 juli en van 16 tot 31 augustus van  9 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur.

Een afspraak maken met de directeur of een medewerker van het secretariaat kan op 058/23 31 03.

Ons inschrijvingsbeleid is conform het nieuwe inschrijvingsdecreet (SO/2012/01) voor het schooljaar 2018-19 :

• Inschrijvingen voor het eerste leerjaar van de eerste graad zijn mogelijk vanaf donderdag 1 maart 2018 met een voorrangsperiode van donderdag 1 maart tot en met woensdag 14 maart 2018 voor leerlingen met broers of zussen op onze school of kinderen van personeelseden. Onze school heeft echter geen capaciteitsproblemen en voorziet 150 leerlingen in het eerste jaar van het secundair onderwijs.
  • Inschrijvingen voor het 2de jaar van de eerste graad en voor het eerste en tweede jaar van de tweede graad zijn mogelijk vanaf maandag 16 april 2018.
  • Inschrijven voor OKAN kan het hele jaar door met een maximumcapaciteit van 28 leerlingen.

Het schoolreglement en het pedagogisch project kunt u eveneens raadplegen op deze site.

Een inschrijving is geldig indien de ouders zich akkoord verklaren met het pedagogisch project en het schoolreglement door het ondertekenen van de inschrijvingsfiche. De leerling moet daarnaast ook voldoen aan de toelatingsvoorwaarden en hiervoor het juiste attest of getuigschrift kunnen voorleggen. Indien men nog niet over deze documenten beschikt, dan kan men wel al de inschrijving laten registreren.

De inschrijving is pas definitief als de school over de nodige documenten beschikt.

Wil bij de inschrijving steeds de identiteitskaart van de leerling  of een andere document waarop het rijksregisternummer van de leerling vermeld staat, de BASO-fiche (eerste jaar),  je laatste rapport en attest (bij een B-attest: ook het syntheseblad met vermelding van clausule en advies) meebrengen.

Wilt u bijkomende informatie, aarzel dan niet om contact op te nemen met de directeur of het secretariaat:

• telefonisch: 058/23 31 03

08/01/2018 om 8.30 uur

Vanaf deze datum kan er op het Sint-Bernarduscollege in Nieuwpoort niet meer ingeschreven worden voor de optie Latijn - Moderne in het tweede jaar van de eerste graad.

De maximumcapaciteit van 29 leerlingen (wanneer de leerlingen van deze opties samen les hebben) is bereikt. Wel is een interne verschuiving mogelijk tussen Latijn en Moderne (en omgekeerd) in het tweede jaar van de eerste graad waarbij deze maximumcapaciteit niet verandert.