Groene Pluim

Elk jaar reikt de milieuraad van Nieuwpoort de Groene Pluim uit aan een persoon of vereniging die zich inzet voor het milieu en de leefomgeving.

We wensen alle leerlingen en hun ouders een warm en vreugdevol 2020 toe.

 

OKAN-leerlingen gingen vandaag lezen voor kleuters in Stella Maris. Na een paar weken voorbereiden en oefenen, konden ze vandaag tonen wat ze hadden geleerd. Er werd ook samengewerkt met de leerlingen van 3 en 4VV om te oefenen op intonatie.

Enkele leerlingen hadden een poppenkast voorbereid. De kleutertjes waren super enthousiast!

 

Tijdens de lessen lezen krijgen de leerlingen van OKAN ondersteuning van vrijwilligers. Samen lezen bevordert het technische lezen en het tekstbegrip.

 

De tweede blok middagactiviteiten is volop aan de gang. Leerlingen kozen opnieuw tussen een hele waaier aan mogelijke activiteiten. 

Hier zien we een enthousiaste groep die net leerde haken.

 

Het SBC is drie zuurstoffabrieken rijker. Deze steeneiken gaan onze leerlingen een extra portie zuurstof geven en onze lucht zuiveren. Met dank aan de leraren techniek, deze meisjes van 3TSO, Ahmed van OKAN en het MOS-team voor deze realisatie!

 

Kira en Matisse hebben het weerstation VLINDER 44 van de UGent in elkaar gestoken. Vanaf nu kan iedereen via het VLINDER project het weer in Nieuwpoort bekijken in realtime via wow.meteo.be! Iedere 5 minuten stuurt ons weerstation data door. Met dank aan mr. Cailliau en mr. Desender voor de technische hulp en aan mvr. Halewyck en mr. Goudeseune om dit project te trekken en te organiseren.

Tijdens het keuzevak sport zijn de leerlingen van 1Aa en 1Ab gaan sporten in de powergym ‘New Gym’ in Nieuwpoort. Wat een kracht hebben de leerlingen!

Ook tijdens een initiatie thaiboksen door de Nieuwpoortse sportclub ‘Westcoast Thai boks & MMA’ werd hun kracht en techniek op een hoger niveau gebracht.

Trots op onze leerlingen!

Kira en Matisse van 4WET werken samen met meneer Goudeseune en mevrouw Halewyck aan het VLINDER project. Zij gaan het weer onderzoeken! De werken aan het weerstation lopen goed. Matisse en Kira werken goed door om dit weerstation binnen twee weken operationeel te krijgen.

 

Op 5 november 2019 was er hoog bezoek in de Hotelschool in Koksijde. De leerlingen van ons tweede jaar Hotel-Voeding kregen niemand minder dan koningin Mathilde op bezoek. Net als elke andere gast, werd ook zij verwend met allerlei lekkere hapjes. De koningin genoot met volle teugen en hielp mee waar nodig. Voor de leerlingen was dit een onvergetelijke dag.