Vorig schooljaar hadden we, in een samenwerking van het Sint-Bernarduscollege en de Vrije Basisschool Stella Maris, prof. doc. Dirk Dewachter op bezoek voor een lezing in De City te Nieuwpoort. De City was tot in de nok uitverkocht; 200 ouders en sympathisanten waren getuige van een zeer boeiende avond.

Om deze traditie verder te zetten inviteren we dit schooljaar televisie- en filmmaker en klimaatactivist Nic Bathazar met zijn ’Klimaatbetoog’ op donderdag 30 januari om 19u.

Zet deze activiteit nu al met stip in je agenda!

Beste quizliefhebber

Op vrijdag 22 november organiseert het Sint-Bernarduscollege zijn 3e grote SBC-quiz. De organisatoren hebben er een punt van gemaakt om minstens even origineel - of zelfs nog origineler - uit de hoek te komen.

Plaats: sporthal SBC

Tijdstip: 20.00u. - 23.30u.

De kostprijs voor de quiz bedraagt 20 euro per groep (max. 4 personen).

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar pieter.decock@sgvw.be, met vermelding van je groepsnaam.

Kira en Matisse van 4WET werken samen met meneer Goudeseune en mevrouw Halewyck aan het VLINDER project. Zij gaan het weer onderzoeken! De werken aan het weerstation lopen goed. Matisse en Kira werken goed door om dit weerstation binnen twee weken operationeel te krijgen.

 

Op 5 november 2019 was er hoog bezoek in de Hotelschool in Koksijde. De leerlingen van ons tweede jaar Hotel-Voeding kregen niemand minder dan koningin Mathilde op bezoek. Net als elke andere gast, werd ook zij verwend met allerlei lekkere hapjes. De koningin genoot met volle teugen en hielp mee waar nodig. Voor de leerlingen was dit een onvergetelijke dag.

Hier zien we de klasmeters en -peters tweemaal in actie.

Tijdens een leuk klasmoment met het doorgeven van een muzikale doos.

En tijdens het wegen van boekentassen. Het resultaat hiervan wordt besproken in het plusuur.

 

Op vrijdag 25 oktober bezochten de leerlingen van 4 Latijn het Romeins archeologisch museum van Oudenburg. Het werd een boeiende ontdekking van de Romeinen in onze streek.

 

Tijdens het weekend van 18, 19 en 20 oktober was de OKAN-klas paraat op de Oesterbeurs in de vismijn van Nieuwpoort. 

Door de tafels net te houden, oefenen de leerlingen verder Nederlands en leren ze de cultuur en gebruiken van de inwoners van Nieuwpoort en omstreken kennen. Dit is een belangrijke stap in het integratieproject.

De leerlingen toonden hun harde inzet en werklust. 

Laatste middag 'project biolabo'. Wat een drukte! Er werden braakballen onderzocht, bloempotjes gemaakt uit plastic flessen, de terraria van de wandelende takken werden onderhouden... 

En welke wezens zullen we verwelkomen in het aquarium achteraan het biolabo? 

 

We moeten met z'n allen minder plastiek gebruiken. Om hier een steentje aan bij te dragen, kregen alle leerlingen een dopper. Deze herbruikbare drinkfles werd hen gratis aangeboden dankzij de opbrengst van onder andere Bazaar Bernard, het winkeltje dat tijdens de pauzes opengehouden wordt.