Het Sint - Bernarduscollege werkt samen met CLB Veurne - Diksmuide - Westkust.

Een CLB is een dienst waar leerlingen of ouders terecht kunnen voor informatie, advies en begeleiding. Ook los van de school.

In een CLB werken artsen, maatschappelijk werkers, pedagogen, psychologen, psychologisch assistenten en verpleegkundigen. Zij werken samen in een multidisciplinair team.

Je kan bij ons komen in alle vertrouwen: alle CLB'ers hebben beroepsgeheim.

 

Je kan naar het CLB…

  •     als je je niet goed voelt, verdriet hebt of ergens mee zit

Je slecht voelen, je niet thuis voelen,… vaak niet gemakkelijk om mee om te gaan. Denk maar aan faalangst, pesten, moeilijkheden thuis, een echtscheiding, een ziekte, gedragsproblemen, verdriet,… Dan valt naar school gaan niet mee. Leerlingen of ouders kunnen bij het CLB terecht voor informatie, advies en begeleiding.

 

  •     als leren niet meevalt

Soms lukt het niet om vlot te leren. Je CLB helpt om uit te zoeken hoe dat komt en bekijkt wat er mogelijk is om dat te verhelpen. Dat kan gaan over leerproblemen zoals moeite met lezen, spellen of rekenen tot leerstoornissen zoals dyslexie of dyscalculie, … maar ook over ruimere problemen die het leren kunnen beïnvloeden zoals faalangst, demotivatie, …

Wanneer het gaat over het leren in het algemeen: werkhouding, studiehouding, studiemethode, , … verwijzen we door naar de interne leerlingenbegeleiding op school.

 

  •     voor studiekeuzehulp

Stel je weet niet goed wat je wil doen of je weet niet goed wat je mogelijkheden zijn. Kom dan zeker langs. We hebben informatie over alle mogelijke studierichtingen en beroepsopleidingen of over welke richtingen op elkaar kunnen volgen en wat je er later mee kan doen.

Alle informatie over mogelijke richtingen hebben we samengebracht op http://www.studiekiezer.be/

 

  •     met vragen over je gezondheid en je lichamelijke ontwikkeling

Je kan ook bij het CLB terecht met vragen over puberteit, veilig vrijen, seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) en aids,…

 

Het begeleidend CLB van de school is:


CLB Veurne – Diksmuide – Westkust
Oude Beestenmarkt 6
8630 Veurne
tel: 058/311614

Meer informatie vindt u op de CLB website.